Препоруке - С љубечитим штовањем, 1986.

 

одломак

наручите

Сентиментална нота лириских записа књиге С љубечитим штовањем буди носталгију код читалаца, поготову ако им је драго Смедерево. Непретенциозно исписани пасажи носе патину прошлог, те лирске, филигранске минијатуре дочаравају слике и прилике негдањег Смедерева.

Р. Марковић, Знак


 

Пешић архаичним језиком, какав и приличи садржају књиге С љубечитим штовањем, буди сећања на прохујала времена која финим нитима повезују прошлост и садашњост.

К. Кубичек, Глас


 

Књигу лирских записа С љубечитим штовањем доживљавам као збирку неоромантичних песама у прози о граду који се још држи у сећању аутора, евентуално и читаоца. Аутор је свестан протока времена и неизбежних промена зато настоји с љубечитим штовањем да нешто од те патине града који расте на уштрб сећања задржи за ново доба.

К. Булатовић, Стварање


 

Пешић је способан да из сваког кадра, унутарњом оптиком, извуче оптимални доживљај, да снимак доврши причом и атмосфером, да га учини готово тродимензионалним.

Р. Мићуновић, Борба


Док листате странице књиге С љубечитим штовањем које подсећају на стари албум осећате песникову присутност на смедеревској калдрми. Шета Пешић прохујалим временом, годином хиљадудеветстоседмом, осмом, дванаестом, показујући излоге фризерских и кројачких салона, дућана, опанчарских радњи и прича о тренутку овековеченим апаратом непознатог фотографа.

С. Ђурић, Меткос

Архив

Књиге

Исаија

Шака мрака

Мастило је горко / ink is bitter

Књига промена

У дом за старе стигао је комунизам

Писма осамљеника

Глумци одлазе, сире

Бенгалска ватра глуме

Смрт је ловац самотан

Мачје, мишје и друге

Мирна кућа

Мефистов вез

С љубечитим штовањем

Вечерња благост

Тамни вилајет

Женик

Кад те заболи душа

Мали знаци неверства

Човек против себе

Хелена спава с мишицом под главом

Књига постања